האם אלה יכולים להיות מכוניות Le Mans של העתיד?
בכל שנה, מישלן מזמינה מעצבים מתקרבים להשוויץ בכישוריהם באתגר השנתי של מישלן עיצוב. הנושאים לאתגר הם רחבים, אך השנה מתבקשים משתתפים פוטנציאליים לחשוב כמו מעצב רכב מירוץ – ולדמיין איך ייראו מכוניות מירוץ הסיבולת של לה מאן משנת 2030.
פרסומת – המאמר ממשיך להלן
במהלך השנים, מירוצי ה- Le Mans 24 שעות ביחסו לשראה כמה מהרכבים המתקדמים ביותר בימיהם והיו כוח מניע מאחורי שיפורים בטכנולוגיית הרכב במכוניות הכביש שלנו. איננו -חיפויים כמו מנועי דיזל ביצועים וטכנולוגיות היברידיות מילאו תפקיד חשוב בלה מאן בשנים האחרונות בעוד עיצובים של רכב איקוני כמו Deltawing הרדיקלי של ניסאן יצאו גם הם מסדרת המירוצים האייקונית.
כחלק מהאתגר העיצובי של השנה, מישלן ביקשה מהמתמודדים להסתכל לעתיד אחר עיצובי הרכב שלהם, וליצור רכב שיחבק טכנולוגיה עתידית תוך שהוא יישאר אוהד את ערכי המותג של היצרן שיבנה אותו.
• 2016 Le Mans 24 שעות
מישלן קיבלה למעלה מ -1,600 כניסות בתחרות השנה, ונאלצה להפיל אותם רק למנצח אחד ושני רצים למעלה. אבל צוות שופטים ממישלן ויצרנים גדולים כמו ב.מ.וו, הונדה, פורד, GM ופיג’ו סיטרואן הצליחו. ראה להלן לשלושת הערכים המובילים ולחץ דרך הגלריה שלנו כדי לראות את כל 20 המועמדים הסופיים.
2017 אתגר העיצוב של מישלן שלושת הראשונות
מקום ראשון: אינפיניטי לה מאן 2030 מאת טאו ני
21
טאו ני הסיני חתך את שיניו באקדמיה לאמנויות יפות של טיאנג’ין לפני שהוא יוצא לקריירה עם וולוו בשנחאי. המשתתף שלו בצוות אינפיניטי חובק טכנולוגיה אוטונומית – ומאפשר לנהגים להשתלט בשעות האור לפני המסר לרכב עצמו למשמרת הלילה. זה, לדבריו, לא רק יהפוך את המירוץ למרגש יותר, אלא גם ישפר את הבטיחות. זה נשמע לנו קצת כמו לרמות אבל אתה לא יכול להתווכח עם העיצוב המרהיב.
מקום שני: בנטלי 9 פלוס סוללת מישלן סוללת של דניאל Bcelar Pereira
21
בנטלי טרם ייצר רכב חשמלי לחלוטין, אך פריירה ילידת פורטוגזית רואה את הכניסה של בנטלי לה מאן משנת 2030 עם טכנולוגיית סוללות מתקדמת ברצינות. הרעיון שלו כולל קבוצה של סוללות המוסתרות בתוך צמיגי המירוץ – ומאפשרת לצוותים להחליף סוללות וצמיגים בצעד חלקלק אחד. הוסף את זה לעיצוב בנטלי המפואר, כשהוא חוזר לעידן הזהב של המותג בלה מאן בשנות העשרים של המאה העשרים, וזה היה עושה חלון ראווה נהדר לטכנולוגיה כה עתידית למראה.
מקום שלישי: Cierzo C1 מאת קורט סקנלאן
21
אחד המשתתפים הכי מטורפים מגיע מקורט סקנלאן הקנדי, שצייר רכב שממזער את הקשר עם הכביש באמצעות הרוח לפינה. הכנפיים הקדמיות המתוחכמות הללו הן למעשה אילרונים, העשויים מפולימר אלקטרואקטיבי המשנה צורה עם חשמל. סקנלאן אומר שזה ישפר את מהירויות הפינה לרכב, את זמני ההקפה, וידרוש פחות עציצי בור בזכות אופיו החוסך בדלק.
לחץ דרך הגלריה שלנו כדי לראות את 17 המועמדים הסופיים הנותרים באתגר העיצוב של מישלן 2017 …